Kamado Joe

Kamado Joe tar ännu steg fram och lämnar alla konkurrenter bakom sig. Kamado Joe har som mål att bygga den bästa Kamadogrillen på marknaden.

Kamado Joe Classic II och III har nu en toppventil är nu gjort i aluminium med heltäckande tak vilket förhindrar att det inte regna in i grillen. Air-Lift gångjärnet gör att locken blir fjäderlätt och kan lyftas av ett barn. Ny design på innerkeramiken minimerar risken för sprickbildning. Packningen mellan lock och botten är nu gjord i glasfiber som kommer hålla många år.


För dig som inte vet vad skillnaden är mellan en Kamado grill och en vanlig plåtgrill, brukar jag säga att på Kamadogrillen så lagar vi mat och inte bara grillar. Den fungerar mer som en ugn som man också kan grilla på. Den är utmärkt på att hålla jämn värme under lång tid (upp till 12 timmar). Du kan enkelt grilla en hel kyckling i 2 timmar eller grilla en laxsida i 40 minuter utan att den ser ut som en kolbit när den är klar. Vedugnsbakad pizza är min favorit, busenkelt, värm upp griller i 300 grader och en pizzasten på översta läget, in med din favoritpizza i 5 minuter. Klart.

Tre unika egenskaper som du får med din Kamado Joe


  •  "air lift ", man lyfter locket med ett finger. Helt nödvändigt om man har en större grill, typ BIG Joe. Kamado Joe har patent för den här lösningen.


  • Delad "Firebox". Numera så är fireboxen indelad i fem mindre segment för att minimera sprickbilning. Kamado Joe har patent på denna lösningen.


  • Kamado Joe Classic 3 har den unika modulen " Hyperbolic Smoke Chamber" för att jämna ut värmen vid "slow and low grillning". Grillen är lite djupare vilket gör att man kan ladda in mer kött  och grilla i upp till tre nivåer.  Kamado Joe Classic 3 det bästa som finns på markanden just nu. 


  • Sist så måste vi nog nämna Kamado Joe omfattande garanti som kommer hålla din grill igång under många år framöver.


Vilken storlek ska man välja? 34, 46 eller 61 cm?


Mitt råd är att välja en grill som inte är för stor till de antal personer som du normalt gillar till.

Vi är två - fyra personer och använder nästa bara lilla Junior.

Vi har (eftersom vi säljer grillarna) grillat ett år på en BIG Joe men den kändes för stor men perfekt till midsommar med 15 personer till bordet.

Visst kan man grilla på en BIG Joe om man bara är två personer också, men det är en stor pjäs att värma upp och det går åt mycket kol.

Med en Classic kommer du klara av att grilla till många personer och blir ni ett stort sällskap så får man väl plocka fram sin gamla plåtgrill eller som vi, grill på lilla junior och Classic samtidigt. (Bilden ovan under menyn är från vår Junior då vi först körde en potatisgratäng och på slutet lade vi på lite goda korvar och broccoli.)

Kamado Joe Classic II (Storsäljaren)

Kamado Joe Classic II 18" (46cm) med "air lift " man lyfter locket med ett finger.

Ink benställning, sidbord, askskrapa, gallertång, grillgaller och heatdefectorstenar.

Pakterpris inklusive Regnskydd 15kg Grillkol 16 990:- 


Kamado Joe Classic II
Fjäderlätt öppning
Ny packning i glasfiber
Ny topventil med finjustering
Delat grillgaller gör det enkel att välja värmezon

Kamado Joe Classic I

Kamado Joe  Classic  I 18" (46cm) är original modellen som har uppgraderats genom åren med delbart grillgaller och stenar och asklåda. Kommer med beställning, sidobord , askskrapa, gallertång, I grill finns två grillgaller och två heatdefectorstenar och X-rack.

Pris 10 990:-

Vad skiljer modellerna år?


Kamado Joe Classic 46cm

Den ultimata storleken på grill om man nu måste välja en grill. Här bakar vi lite mini Focaccia bröd, grillar hamburgare eller varför inte en low and slow Brisket (spetsbog som jag tror den heter på svenska) alla Aaron Franklin recept i 8 timmar.  En av mina favoriter är grillad lax på direktvärme (130 garder). Den tar 30-40 minuter och med lite rök trä på kolen så får man så när på varmrökt lax med grill touch.


Kamado joe classic
KJ_Application_Images_0000s_0001_KJ23RH_160x160
KJ23RH_160x160
KJ_Application_Images_0000s_0002_KJ23RH_160x160

Kamado Joe Classic III 

Kamado Joe Classic III 18" (46cm) med Hyperbolic Smoke Chamber, "air lift " (man lyfter locket med ett finger), trådkorg för kolen. 

Ink. benställning, sidbord i aluminium(som tål värme), askskrapa, gallertång och två halvmånformade grillgaller och två halvmånformade heat defector stenar :

Paketpris inklusive Regnskydd och 15kg Grillkol 22 990:- 


Kamado Joe Classic III

Kamado Big Joe  III

BIG Joe III 24" (61 cm) med Hyperbolic Smoke Chamber, "air lift " (man lyfter locket med ett finger), ink benställning, askskrapa, gallertång och sidbord i aluminium (som tål värme).

32 490:-


Fjäderlätt öppning
Ny packning i glasfiber
Ny topventil med finjustering
Delat grillgaller gör det enkel att välja värmezon

Junior Joe 13,5" 34cm

Pris. 5 990 kr


Kamado junior jr

En av våra favoritgrillar. Startat på 5 minuter och du grillar Kamado style. Grillgallret är 34cm och tack vare keramikens isolerande förmåga kan du grilla ända ut i kanten på gallret vilket gör att Junior känns större än den är. Vi grillar upp till 7 hamburgare eller 5 kg!! högrev (low and slow) eller en hel kyckling utan problem på Junior.

Pizzasten


280 kr

Kolkorg

Gör det enklare att skaka ner askan och få fri luft till kolen. Grillen tänder betydligt snabbare. Passar till gamla classic också.

Classic 990 kr

Big joe 1600kr

Kamado Joe regnskydd

Regnskydd till Kamado Classic 18"

OBS ! Ny modell med lite kraftigare canvas

845 kr


Regnskydd Kamado Big Joe 24"

OBS ! Ny modell med lite kraftigare canvas

940 krPackning till Classic och Big Joe (ej till Classic II)

200 kr


Kamado ikamand, Kontrollerar värmen i din grill och håller koll på köttemperatur. Övervakas och stys med din smartphone. OBS! två olika modeller, en för Big Joe och en för Classic grillarna.

2990 kr

Kamado Joe gjutjärn

Vändbart gjutjärns- grillbord

425 kr Classic Joe

710 kr  Big Joe


Gjutgärns galler


378 kr Classic Joe

531 kr Big Joe


RIB rack

Rib Rack ställning


490 kr

Grill expander

Grill Expander

520 kr Classic

985 Kr Big Joe

Kamado Joe kolkorg
Kamado Ikamand

DoJoe Pizza tillbehör. Ett måste för en pizzaälskare.

Classic model. 2 995  kr

Big Joe model 4 090 kr

Kamado Dojoe

Tillbehör

FlameBoss 500 WiFi

Årets nya Flameboss klarar av upp till tre temperutprober. En riktig display och knappar på kontrollern som gör att du kan start och ställa in grillen utan att använda din smartphone.


Flameboss Kamado passar alla Kamado grillar och storlekar. Kamado Joe Jr, Classic , BIG Joe, BIG green egg, Kamado Sumo, Primo mfl.


OBS ! FlameBoss är inte direktuppkopplad till telefon utan kommunikationen går via en FlameBoss server i USA. Detta gör att du kan åka till IKEA och fortfarande ha koll på grillen. Man kan även koppla Flamebossen direkt mot telefonen om du vill.

FlameBoss har en självlärande mjukvara som lär sig hur din grill fungerar. Den känner t ex av om det är kallt ute och anpassar styrningen av temperaturen. Så fort du startar din Flameboss så söker den automatiskt efter senaste mjukvaran (utan att pausa din grillning).


3 995kr

ink alla kablar och adaptrar. Se bild.

Paket nu: Inklusive en extra meat probe

Flameboss 500
Flameboss 500

Flameboss 500 Kamado komplett kit

kommer med 220 volt adapter, en temp prob för köttet/fisken


Kontakta oss:

telefon: 0708553461 email: info@Foodsmoker.se

Videoklipp på den gamla 200 controllern men alla funktioner är detsamma