Foodsmoker.se

Premiumprodukter för dig som grillar och röker

Kamado Joe tar ännu steg fram och lämnar alla konkurrenter bakom sig. Kamado Joe har som mål att bygga den bästa Kamadogrillen på marknaden. Toppventil är nu gjort i aluminium och kommer inte rosta som gjutjärnsventilerna gör. Ventilen har heltäckande tak vilket förhindrar att det kan regna in i grillen. Gångjärnet gör att locken blir fjäderlätt och kan lyftas av ett barn.  Man slipper dessutom risken att man tappar locket men en hård smäll som kan spräcka hela grillen. Ny design på innerkeramiken minimerar risken för sprickbildning. Packningen mellan lock och botten är nu gjord i glasfiber som kommer hålla många år.


NYHET!! Classic modell 3(III) och Pro Joe helt nya grillar för i år. Modellerna är lite högre än tidigare och man har lagt till en funktion inne i grillen som ersätter "heat defector" stenarna och som ger en jämnare värmefördelning vid låga temperaturer och rökning. Vidare så har man också en korg för kolen som är lätt att ta ur när man ska göra rent i grillen.
Vilken storlek ska man välja? 34, 46 eller 61 cm?


Mitt råd är att välja en grill som inte är för stor till de antal personer som du normalt gillar till.

Vi är  två - fyra personer och använder nästa bara lilla Junior.

Vi har (eftersom vi säljer grillarna) grillat ett år på en BIG Joe men den kändes för stor och trög men perfekt till midsommar med 15 personer till bordet.

Visst kan man grilla på en BIG Joe om man bara är två personer också, men det är en stor pjäs att värma upp och det går åt mycket kol.

Med en Classic kommer du klara av att grilla till många personer och blir ni ett stort sällskap så får man väl plocka fram sin gamla plåtgrill eller som vi, grill på lilla junior och Classic samtidigt. (Bilden ovan under menyn är från vår Junior då vi först körde en potatisgratäng och på slutet lade vi på lite goda korvar och broccoli.)Tre unika egenskaper som du får med din Kamado Joe


  •  "air lift ", man lyfter locket med ett finger. Helt nödvändigt om man har en större grill, typ BIG Joe. Kamado Joe har patent för den här lösningen.


  • Delad "Firebox". Alla andra Kamadogrillar har eldstaden i ett stycke vilket kommer att spricka förr eller senare. Kamado Joe har patent på denna lösningen.


  • Kamado Joe Classic 3 har den unika modulen " Hyperbolic Smoke Chamber" för att jämna ut värmen vid "slow and low grillning". Grillen är lite djupare vilket gör att man kan ladda in mer kött  och grilla i upp till tre nivåer.  Kamado Joe Classic 3 det bästa som finns på markanden just nu. 


  • Sist så måste vi nog nämna Kamado Joe omfattande garanti som kommer hålla din grill igång under många år framöver.


Kamado Joe Classic II

Kamado Joe Classic II 18" (46cm) med "air lift " man lyfter locket med ett finger. Ink benställning, sidbord, askskrapa, gallertång grillgaller och heatdefectorstenar.

Pris: 13 995:- 


Fjäderlätt öppning
Ny packning i glasfiber
Ny topventil med finjustering
Delat grillgaller gör det enkel att välja värmezon

Kamado Joe Classic 46cm

Den ultimata storleken på grill om man nu måste välja en grill. Här bakar vi lite Mini Focaccia bröd, grillar hamburgare eller varför inte en low and slow Brisket (spetsbog som jag tror den heter på svenska) alla Aaron Franklin recept i 8 timmar.  En av mina favoriter är grillad lax på direktvärme (130 garder). Den tar 30-40 minuter och med lite rök trä på kolen så får man så när på varmrökt lax med grill touch.


Kamado Joe Classic III

Kamado Joe Classic III 18" (46cm) med Hyperbolic Smoke Chamber, "air lift " (man lyfter locket med ett finger), trådkorg för kolen. 

Ink. benställning, sidbord i aluminium(nyhet), askskrapa, gallertång och två halvmånformade grillgaller och två halvmånformade heat defector stenar :

Pris 18 990:- 


Kamado Joe Classic III  46cm

Den ultimata storleken på grill om man nu måste välja en grill. 


Fjäderlätt öppning
Ny packning i glasfiber
Ny topventil med finjustering
Delat grillgaller gör det enkel att välja värmezon

Till dig som behöver stora grillytor. Ett monster till grill där du lätt grillar 4-5 kycklingar.

Fjäderlätt öppning
BIG Joe kan man elda kol på en sida.

Kamado Big Joe

BIG Joe 24" (61 cm) med"air lift " (man lyfter locket med ett finger), Ink. benställning, grillgaller, heatdefektor, askskrapa, gallertång och sidbord.

18 995:-


Kamado Big Joe  III

BIG Joe III 24" (61 cm) med Hyperbolic Smoke Chamber, "air lift " (man lyfter locket med ett finger), ink benställning, askskrapa, gallertång och sidbordi aluminium.

27 995:-


Junior Joe 13,5" 34cm

Pris. 4 990 kr


En av våra favoritgrillar. Startat på 5 minuter och du grillar Kamado style. Grillgallret är 34cm och tack vare keramikens isolerande förmåga kan du grilla ända ut i kanten på gallret vilket gör att Junior känns större än den är. Vi grillar upp till 7 hamburgare eller 5 kg!! högrev (low and slow) eller en hel kyckling utan problem på Junior.

Pizzasten


280 kr

Kolkorg till Classic.

Gör det enklare att skaka ner askan och få fri luft till kolen. Grillen tänder betydligt snabbare. Passar till gamla classic också.

990 kr

Regnskydd till Kamado Classic 18"

OBS ! Ny modell med lite kraftigare canvas

845 kr


Regnskydd Kamado Big Joe 24"

OBS ! Ny modell med lite kraftigare canvas

940 krPackning till Classic och Big Joe (ej till Classic II)

200 kr


Kamado ikamand, Kontrollerar värmen i din grill och håller koll på köttemperatur. Övervakas och stys med din smartphone. OBS! två olika modeller, en för Big Joe och en för Classic grillarna.

2990 kr

Vändbart gjutjärns- grillbord

425 kr Classic Joe

710 kr  Big Joe


Gjutgärns galler


378 kr Classic Joe

531 kr Big Joe


Rib Rack ställning


490 kr

Grill Expander

520 kr Classic

985 Kr Big Joe

DoJoe Pizza tillbehör. Ett måste för en pizzaälskare.

Classic model. 2 995  kr

Big Joe model 4 090 kr

Tillbehör

FlameBoss 400 WiFi

En riktigt bra modell till  ett lägre pris än Flameboss 300 Flame boss 400 har samma funktioner som Flameboss 300 men saknar displyen och möjlighet till två kött prober.


Temperaturkontroller till Kamado Joes alla modeller (passar även till BIG green egg, Sumo, Primo mfl.


Har du en Weber eller annan grill/smoker så väljer du Flameboss 400 Weber modellen så får du alla tillbehör för att koppla in fläkten till din grill.


OBS ! FlameBoss är inte direktuppkopplad till telefon utan kommunikationen går via en FlameBoss server i USA. Detta gör att du kan åka till IKEA och fortfarande ha koll på grillen.

FlameBoss har en självlärande mjukvara som lär sig hur din grill fungerar. Den känner t ex av om det är kallt ute och anpassar styrningen av temperaturen. Så fort du startar din Flameboss så söker den automatiskt efter senaste mjukvaran (utan att pausa din grillning).


2 500kr

ink alla kablar och adaptrar. Se bild.

Flameboss 400 Kamado komplett kit

Kommer med 220 volt adapter

Videoklipp på den gamla 200 controllern men alla funktioner ä detsamma

Kamado Pro Joe

Kamado Pro Joe  III 24" (61cm) är också ny för i år med blankpolerade rostfria beslag och ventil. Hyperbolic Smoke Chamber, "air lift " (man lyfter locket med ett finger). InkGrillgaller, trådkorg för kolen.

(utan benställning och sidbord), askskrapa, gallertång, grillgaller : 49 990:-


Kontakta oss:

telefon: 0708553461 email: info@Foodsmoker.se