Kamado Joe

Kamado Joe tar ett steg fram och lämnar alla konkurrenter bakom sig. Kamado Joe har som mål att bygga den bästa Kamadogrillen på marknaden. Toppventil är nu gjort i aluminium och kommer inte rosta som gjutjärnsventilerna gör. Ventilen har heltäckande tak vilket förhindrar att det kan regna in i grillen. Gångjärnet gör att locken blir fjäderlätt och kan lyftas av ett barn.  Man slipper dessutm risken att man tappar locket men en hård smäll som kan spräcka hela grillen. Ny design på innerkeramiken minimerar risken för sprickbildning. Jag vill påstå att alla idag förekommande kamadogrillar med en innerkeramik i ett stycke kommer drabbas av sprickor. Har du en gammal Kamado Joe med sprickor så byter vi dessa mot den nya designen kostnadsfritt (ja! även om grillen är 6 år).

Packningen mellan lock och botten är nu gjord i glasfiber som kommer hålla många år.

Garanti: Kamado Joe lämnar ett omfattande garantipaket med varje grill.


Om ni funderar på att köpa en budgetgrill så bör du syna designen på innerkeramiken och samtidigt ta en titt på glaseringen, Kamado Joe (och BIG green egg) är glaserade två gånger för att minimera den krackelering som normal blir på glasyren vid tillverkningen. Ta sen en titt på temometern och fråga om det blir kondens på insidan av glaset när man grillar.


Vilken storlek ska man välja? 34, 46 eller 61 cm?

Mitt råd är att välja en grill som inte är för stor de antal personer som nu normalt gillar till. Vi är normal två - fyra personer och använder nästa bara lilla Junior. Vi har (eftersom vi säljer grillarna) grillat ett år på en BIG Joe men den kändes för stor och trög men perfekt till midsommar med 15 personer till bordet. Visst kan man grilla på en BIG Joe om man bara är två personer också, men det en stor pjäs att värma upp och det går åt mycket kol. Med en Classic kommer du klara av att grilla till många personer och blir ni ett stort sällskap så får man väl plocka fram sin gamla plåtgrill eller som vi, grill på lilla junior och Classic samtidigt. (Bilden ovan under menyn är från vår Junior då vi först körde en potatisgratäng och på slutet lade vi på lite goda korvar och broccoli.)Kamado Joe Classic 46cm

Den ultimata storleken på grill om man nu måste välja en grill. Här bakar vi lite Mini Focaccia bröd, grillar hamburgare eller varför inte en low and slow Brisket (spetsbog som jag tror den heter på svenska) alla Aaron Franklin(8 timmar).  En av mina favoriter är grillad lax på direktvärme (130 garder). Den tar 30-40 minuter  och med lite rök trä på kolen så får man så när på varmrökt lax med grill touch.
Kamado Joe Classic II

Kamado Joe Classic II 18" (46cm) med benställning, sidbord, askskrapa, gallertång grillgaller och heatdefectorstenar: 11 995:- Ink Regnskydd


Fjäderlätt öppning
Ny packning i glasfiber
Ny topventil med finjustering
Delat grillgaller gör det enkel att välja värmezon

Kamado Joe Classic II 18" Stand Alone

(UTAN benställning och sidobord) 13 450:-


Du kan också köpa en Classic med benställning och plocka bort sidoborden och vagn.

Till dig som behöver stora grillytor. Ett monster till grill där du lätt grillar 4-5 kycklingar.

Fjäderlätt öppning
BIG Joe kan man elda kol på en sida.

 Kampanjpris så långt lagret räcker 18 495 kr. Nya modellen av BIG Joe 24" (61 cm) med benställning, sidbord.


Junior Joe 13,5" 34cm

Kampanjpris så långt lagret räcker. 3 995 kr


En av våra favoritgrillar. Startat på 5 minuter och du grillar Kamado style. Grillgallret är 34cm och tack vare keramikens isolerande förmåga kan du grilla ända ut i kanten på gallret vilket gör att Junior känns större än den är. Vi grillar upp till 7 hamburgare eller 5 kg!! högrev (low and slow) eller en hel kyckling utan problem på Junior.

Pizzasten


250 kr

Joetisserie för Classic 18"

Roterande grillspett (220v)

3 890 kr

Regnskydd till Kamado Classic 18"


386 kr


Regnskydd Kamado Big Joe 24"


521 kr


Regnskydd till Eucalyptus bordetl

780 krPackning till Classic och Big Joe (ej till Classic II)

200 kr

Keramsik form för exempelvis Pan Pizza


250 kr

Vändbart gjutjärns- grillbord

315 kr Classic Joe

480 kr  Big Joe


Gjutgärns galler


272 kr Classic Joe

398 kr Big Joe


Rib Rack ställning


450 kr

Grill Expander

480 kr Classic

845 Kr Big Joe

Tillbehör

Looftlighter

Tänd grillen på 60 sekunder

Varför en Looftlighter till en Kamado grill? Jo, man får inte änvända tändvätska till denna grillen. Gör man det så kommer maten smaka just tändvätska. Tändblock avger också smak till keramiken och då också till maten.

395 kr

2x5 Kg Premiumkol Restaurang.

Magrove och lövträ. Brinner varmt och läng och ger en fin röksmak. Kolen är kvalitetskontrollerad enlig EN1860-1, FSC och REACH.Tillverkare:Hälsinge Kol & Trä AB i Kilafors.

Tyvärr så kan vi inte skicka kolen med posten då frakten kostar mer är kolbitarna.


220 kr

10 Kg Premiumkol Björk träd.

Brinner varmt och läng och ger en fin röksmak. Kolen är kvalitetskontrollerad enlig EN1860-1, FSC och REACH.Tillverkare:Hälsinge Kol & Trä AB i Kilafors.

Tyvärr så kan vi inte skicka kolen med posten då frakten kostar mer är kolbitarna.


220 kr Tillfälligt slut

9,07Kg BIG block Premiumkol.


Extra stor kolbitar  gjord på "Hard Wood" (Guayacán, Guayaibi, White quebracho och Mistrol trä) . Brinner varmt och läng.Tillverkare:Kamado Joe Brasilien.

Tyvärr så kan vi inte skicka kolen med posten då frakten kostar mer är kolbitarna.


260 kr

Varför riktigt kol och inte briketter?

För mig handlar matlagning om fina råvaror och god smak och doft. Kolen som vi säljer är kol tillverkad av riktiga träd som man avverkat för just koltillverkning. Kolbitarna är lagom stora för att släppa fram luft till förbränningen.

Briketter kan vara tillverkade av vad som helst som ger kol liknande innehåll (tex sockerblast som blir över från sockertillverkningen). För att forma briketterna så tillsätter man ett bindemedel som håller ihop briketten. Vad bindemedlet består av kan vara svårt att utläsa från brikettpåsen. Ibland så används tapetklister (benmjöl från slaktavfall) vilket man kan känna på doften när man tänder briketterna. Nu är det inte alltid så men det förekommer ibland. Briketterna ger också en mer kompakt aska som hindrar luften till bra förbränning.


Kan man köpa bra grillkol på macken och betala 3 för 100:-?

Ja, det kan man, men det brukar vara ganska små kolbitar och hittar du ett kol som du är nöjd med (bra rökdoft och lite aska) så är det bara handla på.


Xl block

FlameBoss 300 WiFi

Temperaturkontroller till Kamado Joes alla modeller (passar även till BIG green egg, Sumo, Primo mfl, dock ej Weber grillar med runda lufthål)

Ett bra tillbehör om du vill grilla "Low and Slow"..

Enkel att koppla in till grillen och du är igång på några minuter. FlameBoss mäter och reglerar temperaturen på grillen och håller även koll på köttettemperaturen.

Om du väljer att koppla upp den mot internet kan du ha koll på din matlagning via din smartphone och du även kan höja och sänka temperaturen i grillen allteftersom köttbiten blir klar.

OBS ! FlameBoss är inte direktuppkopplad till telefon utan kommunikationen går via en FlameBoss server i USA. Detta gör att du kan åka till IKEA och fortfarande ha koll på grillen.

FlameBoss har en självlärande mjukvara som lär sig hur din grill fungerar. Den känner t ex av om det är kallt ute och anpassar styrningen av temperaturen. Så fort du startar din Flameboss så söker den automatiskt efter senaste mjukvaran (utan att pausa din grillning).


3 200kr

ink alla kablar och adaptrar. Se bild.

FlameBoss 400 WiFi

En riktigt bra modell till  ett lägre pris än Flameboss 300 Flame boss 400 har samma funktioner som Flameboss 300 men saknar displyen och möjlighet till två kött prober.


Temperaturkontroller till Kamado Joes alla modeller (passar även till BIG green egg, Sumo, Primo mfl.


Har du en Weber eller annan grill/smoker så väljer du Flameboss 400 Weber modellen så får du alla tillbehör för att koppla in fläkten till din grill.


OBS ! FlameBoss är inte direktuppkopplad till telefon utan kommunikationen går via en FlameBoss server i USA. Detta gör att du kan åka till IKEA och fortfarande ha koll på grillen.

FlameBoss har en självlärande mjukvara som lär sig hur din grill fungerar. Den känner t ex av om det är kallt ute och anpassar styrningen av temperaturen. Så fort du startar din Flameboss så söker den automatiskt efter senaste mjukvaran (utan att pausa din grillning).


2 200kr

ink alla kablar och adaptrar. Se bild.

Flameboss 400 Kamado komplett kit

Kommer med 220 volt adapter


Kontakta oss:

telefon: 0708553461 email: info@Foodsmoker.se

Videoklipp på den gamla 200 controllern men alla funktioner ä detsamma

Flameboss 400 Weber komplett kit

Kommer med 220 volt adapter

Foodsmoker.se

Premiumprodukter för dig som grillar och röker